Perfect de acord
Postări
Se afișează postări din octombrie, 2022
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Biserica Sfântul Elefterie Vechi Aflată în cartierul Cotroceni, pe strada Sfântul Elefterie, această biserică a fost construită între anii 1743-1744, pe timpul domniei lui Mihai Racoviță și declarată monument istoric în anul 1915. Deși nu este foarte mare, faptul ca se află amplasată într-o piațetă pe mijlocul străzii îi oferă o perspectivă care o pune în evidență, putând fi văzută bine din toate unghiurile.
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații

Biserica Italiană Este una dintre cele mai cunoscute biserici romano-catolice din București. Construită pentru Comunitatea italiană din București între anii 1915-1916 după planurile arhitecților Mario Stoppa și Giuseppe Tiraboschi, cu sprijinul Ambasadorului Regatului Italiei la București, Baronul Carlo Fasciotti. Stilul construcției este vechi Lombard, specific bisericilor din nordul Italiei, având caracteristici ale stilului romanic, cu elemente gotice și Art Deco. Este ridicată pe un plan în cruce greacă, cu o cupolă centrală și trei nave în formă de basilică, exterior de cărămidă iar în interior are picturi vitralii și mozaicuri. Biserica mai are și un turn cu trei clopote, casă parohială și curte.
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Creperia ''Las Clătitie'' Vă recomand un loc unde se fac clătite bune, atât dulci cât și sărate, aflat stradal pe Calea Dorobanți nr.31, în apropierea ASE, mai exact la intrarea în parcarea Carrefour market. Am servit cu plăcere clătitele respective și îmi plac, deci merită să încurajăm acești antreprenori aflați la început de drum, dorindu-le succes!
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Casa Lahovary Aflată în Calea Dorobanți nr.87, această casă-monument istoric a fost construită în anul 1889 pentru omul politic Ion Lahovary, după planurile arhitectului Louis Blanc. Fiica acestuia, Martha(viitoarea prințesă Marhta Bibescu) a petrecut aici o parte din copilărie. Ansamblul este compus din clădirea principală aflată în centrul curții, fostul grajd aflat în stânga iar în dreapta se află fosta remiză pentru trăsuri și garajul pentru automobile, suprafața totală a terenului fiind de aproximativ 4000 mp. Ansamblul es...
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” Este singurul observator astronomic din București deschis publicului, în vila construita pentru Amiralul Vasile Urseanu în formă de vapor, în perioada 1908-1910. Amiralul a fost președintele Societății de Astronomie și a instalat o luneta Zeiss de 150 mm diametru și distanța focală 2,7 m, a treia din țară ca mărime la acea dată. În 1926, după decesul amiralului luneta a fost demontată și depozitată în subsolul clădirii, văduva amiralului donând clădirea către Primăria Bucureștiului contra unei rente viagere. Primăria a găzduit aici Pinacoteca București, o colecție de picturi înființată la 1 iunie 1933, prin decretul Regelui Carol al II-lea. În 1949 Galeria Națională preia cele mai valoroase tablouri ale Pinacotecii, cele rămase formând Muzeul de Artă a Municipiului București iar după fuzi...