Twins
Postări
Se afișează postări din martie, 2023
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Moșia și biserica Dudești-Cioplea Familia Dudeștilor a fost o familie boierească de vază încă din vremea lui Mihai Viteazul, având originile în satul Dudești-astăzi cartierul Titan. Pe moșia de lângă București, familia Dudeștilor construiește un conac boieresc în jurul anului 1760, care s-a conservat de-a lungul timpului, astăzi fiind monument istoric. Conacul se află în mijlocul incintei (neputând sa intru nu l-am fotografiat), zidul împrejmuitor s-a menținut intact, în această incintă aflându-se înainte de 1989 o anexă a fabricii de tutun cu service auto. Printre anexele din interior se mai află și un turn de apă pe care am reușit sa îl fotografiez. Astăzi din pacate incinta cu toate dependințele se află în stare de paragină. Poarta principală conservată Zidul impreșmuitor Turnul de apă Biserica afl...
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații

Biserica Armenească din București Închei seria prezentării bisericilor de diferite rituri și religii cu Biserica Armenească din București. Aceasta a fost construită în anul 1915, de către arhitectul Dimitrie Maimarolu și are hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Are statut de monument istoric, în aceeași incintă fiind Biblioteca Armenească și statuia generalului Andraic. Întrucât această biserică se află în renovare, nu am putut să o fotografiez, astfel încât am postat o fotografie preluată de pe internet.
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Palatul Nunțiaturii Apostolice a Sfântului Scaun din București Nunțiatura apostolică este misiunea diplomatică a Sfântului Scaun în România, cu rang de ambasadă în țara noastră. Are atât funcții diplomatice cât și eclesiastice, șeful nunțiaturii papale având același rang cu cel al unui ambasador. Palatul Nunțiaturii Apostolice din București a fost inaugurat în 1901, aflându-se pe str. Constantin Stahi, stradă ce se formează perpendicular pe Bd. Schitu Măgureanu vis-a-vis de Biserica Schitu Măgureanu, aici aflându-se și o piațetă numită Ioan Paul al II-lea în memoria suveranului pontif.
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Biserica Reformată Calvinistă-Șos. Viilor În anul 1959 s-a demolat biserica pe care o avea comunitatea maghiară, pe str. Luterană nr.11, pentru a face loc construirii Sălii Palatului și ansamblului de blocuri din jurul acesteia-tot atunci fiind demolată și o biserică ortodoxă. Orga, clopotele, băncile și toate obiectele din biserică se mută într-o casă a comunității maghiare din Șos. Viilor, transformându-se aceasta în biserică, până în anul 1972, când clădirea a fost modificată, construindu-se biserica modernă pe care o vedem astăzi.