Postări

Se afișează postări din aprilie, 2023
Imagine
Lalele, lalele...  
Imagine
                                                       Turnul de apă din Drumul Taberei Pe strada Sibiu, în apropierea intersecției cu Bd. Drumul Taberei se află acest turn atipic pentru peisajul unui cartier de blocuri. Construit din cărămidă, se pare ca a făcut parte din dependințele unei cazărmi dezafectate, pe locul căreia s-au construit blocurile din cartier. Pare a fi în stare destul de bună, iar jos la intrarea în el funcționează un mic magazin.
Imagine
Covor de flori albastre în fața Ateneului  
Imagine
                                                          Turnul de parașutism București Un obiectiv inedit al  Bucureștiului este acest turn, construit în anii 50, odată cu tot Complexul Sportiv Național (numit atunci 23 August), pentru inițierea și antrenamentul parașutiștilor sportivi. Are o înălțime de 86 m, în prezent și este administrat de către Aeroclubul României. Nu a mai fost utilizat de mult timp și se află în stare de paragină, dar sunt planuri de reabilitare și repunere în funcțiune.  
Imagine
Paște fericit!  
Imagine
Pisica impasibilă  
Imagine
                                                            Statuia Lascăr Catargiu Statuia fostului Prim-ministru al României a fost executată de sculptorul Antonin Mercie și amplasată în Piața Romană în toamna anului 1907. Înlăturată de comuniști în anii '50 și depozitată în curtea Combinatului Fondului Plastic, a fost refăcută și amplasată pe bulevardul Lascăr Catargiu, la intersecția cu str. Povernei. Statuia din bronz de 3 m este cea originală, soclul din marmură, statuile femeii cu snopul și cea a copilului, aflate la bază au fost refăcute.
Imagine
Cugetări urbane  
Imagine
                                                              Statuia Lupa Capitolina Este una dintre statuile cunoscute ale Bucureștiului, copie a monumentului roman ''Lupa Capitolina'' reprezentând lupoaica ce i-a alăptat pe cei doi frați Romulus si Remus, întemeietorii Romei. În anul 1906, la celebrarea a 40 de ani de la încoronarea lui Carol I ca domnitor al României și 1800 de ani de la cucerirea romană a Daciei, a fost dăruită bucureștenilor această copie, realizată de către un sculptor grec anonim. Statuia a avut mai multe amplasamente în București: în incinta Arenelor Romane din parcul Carol I la 7 septembrie 1906, fiind mutată în anul 1908 în Piața Sfântul Gheorghe (numită atunci Piața Romei), în 1931 pe Dealul Mitropoliei, în 1965 în părculețul din Piața Dorobanți, din 1997 până în 2009 în Piața Romană iar apoi pe Bd. I.C. ...