Postări

Se afișează postări din iulie, 2023
Imagine
Automobil Hudson Hornet în perfectă stare, în București  
Imagine
                                                                   Palatul Vama Poștei Cunoscut ca Ministerul de Interne, întrucât aici și-a avut timp îndelungat sediul acest minister, în prezent găzduiește sediul Inspectoratului General al Poliției Române. Se află la intersecția străzilor Lipscani și Mihai Vodă, este o construcție în stil neoromânesc, construit în perioada 1914-1926 după planurile arhitectului Statie Ciortan, observându-se o asemănare cu Palatul Primăriei București.  
Imagine
Păun în Parcul IOR  
Imagine
                                                                  Cercul Militar National Este instituția centrală de cultură a Armatei romane. Ridicat pe locul fostei Mănăstiri Sărindar, pe un teren mlăștinos, fundația acestui edificiu s-a construit pe piloni de stejar înfipți în terenul ferm de sub mlaștină, la recomandarea cunoscuților ingineri Anghel Saligny și Elie Radu. Construcția a început în anul 1911, principalul proiectant fiind arhitectul Dimitrie Maimarolu, colaborând cu Victor Ștefănescu și Ernest Doneaud. Sculptorul Ioan Schmidt Faur a executat mare parte din decorațiunile exterioare și interioare ale clădirii. Fondurile necesare construcției s-au colectat 80% din cotizații ale ofițerilor și restul din subvenții de stat sau împrumuturi rambursabile.  
Imagine
Dubița veselă  
Imagine
                                                                Biserica Zlătari      Aflată pe Calea Victoriei, lângă Muzeul Național de Istorie și vis-à-vis de Magazinul Victoria, Biserica Zlătari este monument istoric. Pe aceste locuri se afla o biserică din lemn, iar în anul 1635 Matei Basarab ridica în locul ei una din zid, pe care o reconstruiește spătarul Mihai Cantacuzino în anul 1705. În jurul bisericii se afla hanul Zlătari, pe Calea Victoriei, în zona cuprinsă între străzile Lipscani și Stavropoleos. Cutremurele din anii 1802 și 1838 au avariat biserica și hanul, acestea fiind reconstruite de către egumenul Calistrat Liviș, după planurile arhitectului Xavier Villacrosse, biserica fiind pictată de către pictorul Gheorghe Tattarescu. În 1903 este dărâmat hanul pentru lărgirea Caii Victoriei. Biserica a mai...
Imagine
Brad înmugurit  
Imagine
                                                            Imobil strada Sfântul Dumitru nr. 2 Revin la un imobil pe care aș fi vrut să îl prezint la începutul acestui blog, în seria București-Micul Paris, dar la momentul respectiv clădirea fiind în renovare nu am putut-o fotografia. Cunoscut ca Spitalul Poștelor, unde astăzi funcționează Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, clădirea a fost proiectată de cunoscutul arhitect Petre Antonescu, având o suprafață de 2.100 mp. construcția urmărește  unghiul descris de străzile Sf. Dumitru și Poștei. Inițial a găzduit birouri ale Poștei, la parter magazine și o sală de reuniuni și spectacole cu 450 de locuri în care astazi este Teatrul de Comedie. Construcția este din cărămidă, cu planșee de beton armat și fațade tratate în piatră artificială fiind renov...
Imagine
Albiția înflorit  
Imagine
                                                                      Biserica Scaune Aflată în zona Pieței Rosetti, mai exact în spatele spitalului Colțea, loc prin care trecea și pârâul Bucureștioara, această biserică a fost zidită și terminată la data de 8 septembrie 1705. Conform unei pisanii din 1611 pe aceste locuri s-ar fi aflat o biserică din lemn, pe locul căreia s-a construit biserica actuală, care a fost reparată  și modificată în mai multe etape. O caracteristică aparte este faptul că biserica este îngropată cu circa 1 m față de nivelul terenului din jur. Denumirea vine de la Mahalaua '' Scaune'' ce exista pe aceste locuri, așa fiind numiți butucii de lemn pe care măcelarii tăiau carnea, în planul orașului de la 1770 biserica este trecută ''Biserica Măcelarilor''.