Casa stil Gaudi Singura casă în acest stil din București, aflată pe strada Dimitrie Racoviță, zona Izvorul Rece. Nu știu o istorie clară a acestei case, se pare ca a fost construită pe la 1900 de către un comerciant de zahăr din Chișinău. Este interesant stilul acesta, ca o pată de culoare în peisajul bucureștean, gardul fiind asortat construcției.
Postări
Se afișează postări din august, 2023
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Casa Alexandru Dimitriu Este pe strada Episcopul Radu, paralelă Căii Moșilor, între străzile Făinari și Mihai Eminescu, proprietarul a fost tinichigiu ornamentist ce a realizat decorațiunile din metal pentru mai multe clădiri cunoscute, cum ar fi: Ateneul Roman, Palatul Patriarhiei, Palatul Fundației Regale Carol I sau Gara de Nord. A așezat pe acoperiș statuia de 3,5 m a unui cavaler în armură, ținând în mână un ciocan, ca semn distinctiv al breslei fierarilor, iar pe fațada câțiva dragoni. Casa a avut de-a lungul timpului mai multe destinații: cămin, cazarmă pentru unitățile de muncă în anii '50, fiind în cele din urmă retrocedată moștenitorilor proprietarului și este clasificată ca monument istoric. Str. Episcopul Radu Se observă un dragon la streașină, lângă lucarna de la mansardă Statuia de pe acoperiș
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Sediul IGPR din Șoseaua Ștefan cel Mare Este o clădire construită prin anii '30, cu influențe arhitecturale maure. Din păcate nu am găsit date despre aceasta, știu ca aici a funcționat Comandamentul Jandarmeriei iar după instaurarea regimului comunist Comandamentul Trupelor de Securitate (în care se transformase Jandarmeria). După mutarea acestui comandament în Băneasa aici a fost sediul Inspectoratului General al Miliției( Poliției după 1990). Sediul central al IGPR funcționează acum în clădirea fostului Minister de Interne (descrisă anterior) dar o parte din birouri au rămas aici.