Postări

Se afișează postări din iunie, 2024
Imagine
                                                                                                                                       Magia florilor  
Imagine
                                                                    Biserica Slobozia Monument istoric, este destul de vizibilă, amplasată la intersecția bulevardelor Dimitrie Cantemir și Mărășești, în părculețul numit Mărășești, care îi oferă o frumoasă perspectivă. În anul 1632, Leon Tomșa ridică o cruce de piatră pentru comemorarea victoriei armatei sale din 1631 asupra boierilor lui Aga Matei, viitorul domnitor Matei Basarab. Movila pe care s-a ridicat crucea adăpostește osemintele ostașilor lui Leon Tomșa. Radu Leon, fiul acestuia, ridica lângă cruce Biserica Slobozia între anii 1664-1667 iar în 1743 biserica este refăcută și mărită pe un plan treflat de vistierul Constantin Năsturel. Mai suferă modificări în secolele XIX-XX, cum ar fi schimbarea zidurilor interioare cu arcade mari și adăugarea elementelor clasiciz...
Imagine
                                         Muzeul de Artă Veche Apuseană ''Ing. Dumitru-Furnică Minovici'' Aflat lângă Vila Minovici (prezentată anterior), este tot o clădire monument istoric construită în 1941-1942 în stil Tudor, de arhitectul Enzo Canella cu elemente flamande și venețiene, fațade din cărămidă aparentă, ferestre cu vitralii vechi, achiziționate din Europa. Scopul a fost găzduirea colecției de artă a inginerului Minovici, constând în mobilier vechi, carte veche, tapiserii, picturi ș.a., achiziționate de acesta din anticariate sau licitații din Europa.  În 1945 proprietarul îl donează Academiei Române.
Imagine
                                                                         Cuib cu barză  
Imagine
                                                                    Vila Dr. Minovici O clădire emblematică a Bucureștiului, pe care o găsim în zona de nord, lângă fântâna Miorița, ridicată în 1906 pentru a adăposti colecția de ceramică populară a doctorului Nicolae Minovici. Poartă tradițională românească Construită după planurile arhitectului Cristofi Cerchez în stil neoromânesc, îmbină arhitectura culelor boierești cu elemente de inspirație religioasă, astăzi găzduind Muzeul de Artă Populară ''Prof. Dr. Nicolae Minovici''.