DIN CAIETUL DE REȚETE AL STRĂBUNICII

                              TORT CU BRÂNZA DE VACI

·          Nr.3a Cocă inițială

·         100g unt/margarină grasă și compactă

·         140g faină

·         30g zahar

·         1 gălbenuș

·         Praf copt dizolvat în lămâie

·         1lingură smantană-dacă untul a avut prea puțină grăsime

Se framantă bine /minim 1,5 ore la rece      


                                                                                                  

  Nr. 3b UMPLUTURĂ PENTRU TORT CU BRANZĂ DE VACI

·         A. 1/2KG  de branză de vaci foarte bine marunțită

·         170g zahar

·         30g faină

·         50g unt

·         4 gălbenușe

·         Coaje de lămâie bio/stafide /esență de vanilie etc.

SE AMESTECĂ  TOTUL BINE (ev. cu mixerul)

    B.Se amestecă cu 4 albușe spuma –incet pentru a rămâne aerate

Se pune coca de la 3a in formă de tort bine unsă (sau tapetată cu hartie de copt)

și pe laterale

Se pastrează un pic de cocă

Se coace puțin la foc potrivit

-se pune umplutura

-deasupra se face un grătar din cocuța pastrată

se unge grătarul de cocă cu albuș sau cu gălbenuș (este mai colorat)

-se coace la foc potrivit –spre mic

Atenție să nu se ardă fundul plăcintei (eu am pus niste tăvi intermediare –dar am aragaz clasic).

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog