DIN CAIETUL DE REȚETE AL STRĂBUNICII
TORT CU BRÂNZA DE VACI
· Nr.3a Cocă inițială
·
100g unt/margarină grasă și compactă
·
140g faină
·
30g zahar
·
1 gălbenuș
·
Praf copt dizolvat în lămâie
·
1lingură smantană-dacă untul a avut prea puțină grăsime
Se framantă bine /minim 1,5 ore la rece
Nr. 3b UMPLUTURĂ PENTRU TORT CU BRANZĂ DE VACI
·
A. 1/2KG de branză de vaci foarte bine marunțită
·
170g zahar
·
30g faină
·
50g unt
·
4 gălbenușe
·
Coaje de lămâie bio/stafide /esență de vanilie etc.
SE AMESTECĂ TOTUL BINE (ev. cu mixerul)
B.Se amestecă cu 4 albușe spuma –incet
pentru a rămâne aerate
Se pune coca de la 3a in formă de tort bine unsă (sau
tapetată cu hartie de copt)
și pe laterale
Se pastrează un pic de cocă
Se coace puțin
la foc potrivit
-se pune umplutura
-deasupra se face un grătar din cocuța pastrată
se unge grătarul de cocă cu albuș sau cu gălbenuș (este mai colorat)
-se coace la foc potrivit –spre mic
Atenție să nu se ardă fundul plăcintei (eu am pus
niste tăvi intermediare –dar am aragaz clasic).
Abia astept s-o incerc si astept cu interes retetele strabunicii tale !!!
RăspundețiȘtergere