Prăjitură în 4 straturi
Tavă 23cm x 31cm
Stratul 1 :-140g
unt
-140g
zahăr
-70g
făină cernută
-140g
nuci/alune măcinate
-4
albușuri bine bătute
Se amestecă ingredientele în ordinea scrisă /albușurile se
adaugă la sfârșit cu grijă,să rămână aerat
Se pune în tava unsă/sau tapetată cu hârtie de copt
Se coace la foc mic, doar până prinde crustă
Atenție să nu se usuce
Stratul 2 :
-4
gălbenușe
-140 g
zahăr
Se amestecă bine,se întinde peste primul strat
Se coace la foc potrivit
Se răcește
Stratul 3 :
-120g unt
- 140g
zahăr pudră
-2 linguri
de cacao bună
Sau GANACHE din ciocolată neagră, cu unt
Stratul 4 :
Se
presară: nuci măcinate, alune măcinate sau fulgi de cocos.Se pune o foaie de
hârtie de copt, se presează cu grijă, se scoate foaia , iar câteva ore mai
târziu se taie sub formă de pătrățele.
La straturile 2 și 3, se poate reduce zahărul după gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu