Prăjitură în 4 straturi   


Tavă 23cm x 31cm

Stratul 1 :-140g unt

                 -140g zahăr

                 -70g făină cernută

                 -140g nuci/alune măcinate

                 -4 albușuri bine bătute

Se amestecă ingredientele în ordinea scrisă /albușurile se adaugă la sfârșit cu grijă,să rămână aerat

Se pune în tava unsă/sau tapetată cu hârtie de copt

Se coace la foc mic, doar până prinde crustă

Atenție să nu se usuce

Stratul 2 :

             -4 gălbenușe

             -140 g zahăr

Se amestecă bine,se întinde peste primul strat

Se coace la foc potrivit

Se răcește

Stratul 3 :

            -120g unt

           - 140g zahăr pudră

            -2 linguri de cacao bună

Sau GANACHE  din ciocolată neagră, cu unt

Stratul 4 :

             Se presară: nuci măcinate, alune măcinate sau fulgi de cocos.Se pune o foaie de hârtie de copt, se presează cu grijă, se scoate foaia , iar câteva ore mai târziu se taie sub formă de pătrățele.

La straturile 2 și 3, se poate reduce zahărul după gust.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog