Tort de mere
Se aleg
atâtea mere, încât unul lângă altul să umple forma de copt.
Pregătirea
merelor:
- se curăță de coajă;
- se scoate
miezul (cu cuțit special, tubular);
- se umple
fiecare orificiu central cu unt –la un cap și cu dulceață de vișine la capătul
celălalt;
- se unge
forma de tartă, foarte bine, cu unt;
- se pun
merele ,unul lângă altul ,cu capătul cu unt în jos;
- forma cu mere se bagă la cuptor până s-au înmuiat merele;
- forma se scoate și se lasă să se răcească până prinde un fel de crustă;
- se pune deasupra aluat de pain de Spain;
- se bagă la cuptor, la foc mic;
- când s-a copt se scoate și se desprinde lateral;
- când s-a mai răcit se răstoarnă, astfel încât merele sa fie sus și să formeze, în ansamblu ,un trandafir;
După gust
,când s-a răcit, se poate orna cu frișcă.
Coca de
pain de Spain:
-4
linguri, cu vârf, cu zahăr;
-4
gălbenușuri; AMESTECAT BINE
-4 linguri
de faină cernută;
(praf de
copt)
-
4
albușuri bătute;
Albușurile se înglobează încet în restul aluatului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu