Tort de mere


Cu comentarii Anca Gazi

 

Se aleg atâtea mere, încât unul lângă altul să umple forma de copt.

Pregătirea merelor:

 - se curăță de coajă;

- se scoate miezul (cu cuțit special, tubular);

- se umple fiecare orificiu central cu unt –la un cap și cu dulceață de vișine la capătul celălalt;

- se unge forma de tartă, foarte bine, cu unt;

- se pun merele ,unul lângă altul ,cu capătul cu unt  în jos;

- forma cu mere se bagă la cuptor până s-au înmuiat merele;

- forma se scoate și se lasă să se răcească până prinde un fel de crustă;

- se pune deasupra aluat de pain de Spain;

- se bagă la cuptor, la foc mic;

- când s-a copt se  scoate și se desprinde lateral;

 - când s-a mai răcit se răstoarnă, astfel încât merele sa fie sus și să formeze, în ansamblu ,un trandafir;

După gust ,când s-a răcit, se poate orna cu frișcă.

Coca de pain de Spain:                                                     

-4 linguri, cu vârf, cu zahăr;

-4 gălbenușuri;                               AMESTECAT BINE                 

-4 linguri de faină cernută;     

(praf de copt)                       

-          4 albușuri bătute;

Albușurile se înglobează încet în restul aluatului.

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog