Din caietul străbunicii
Cornuri cu șuncă
Observația mamei mele:
Câteodată rămâne o bucățică de șuncă pentru care nimeni nu mai are chef (min. 250g ),
potrivită să se transforme în niște cornulețe gustoase , lângă care este numai bună o salată verde.
Se pregătește un aluat fraged :
-280g faină
-2 gălbenușe
-2 linguri de vin
-2 linguri de lapte sau smântână
-30g drojdie
-Se frământă (se bate de planșetă) foarte bine/se lasă la
dospit
-După ce a crescut ,se întinde ,se unge cu 200g de unt, care a
fost în prealabil
frecat ca o spumă .
Se împăturește ca oricare aluat fraged:
-Se dă la rece
30min/se întinde ,se împăturește perpendicular/se dă la rece
-Se repetă de încă 2x
-Nu trebuie să sperie pe nimeni multipla împăturire, căci între timp se pot face alte activități.
Se întinde și se taie în
pătrate:
-Pe fiecare pătrat se
pune umplutura de șuncă/se rulează sub formă de cornulețe
-Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt
-Se lasă tava ½ - 3/4 de oră la dospit
-După ce au crescut se ung cu ou bătut și se coc la foc bun
Umplutura de șuncă pentru pus în
cornulețe :
-200g-250g de șuncă de bună calitate-tăiată mărunt sau dată prin mașina de tocat
-smântână cât cuprinde
-mirodenii după gust
-½ de gălbenuș
Comentarii
Trimiteți un comentariu