Din caietul străbunicii

                                                               Cornuri cu șuncă


Observația mamei mele:

Câteodată rămâne o bucățică de șuncă pentru care nimeni nu mai are chef (min. 250g ), potrivită să se transforme în niște cornulețe gustoase , lângă care este numai bună o salată verde.


Se pregătește un aluat fraged :

-280g faină

-2 gălbenușe

-2 linguri de vin

-2 linguri de lapte sau smântână

-30g drojdie

-Se frământă (se bate de planșetă) foarte bine/se lasă la dospit

-După ce a crescut ,se întinde ,se unge cu 200g de unt, care a fost în prealabil

frecat ca o spumă .


Se împăturește  ca oricare aluat fraged:

-Se dă la rece  30min/se întinde ,se împăturește perpendicular/se dă la rece

-Se repetă de încă 2x

-Nu trebuie să sperie pe nimeni multipla împăturire, căci între timp se pot face alte activități.


Se întinde și se taie în pătrate:

-Pe fiecare pătrat  se pune umplutura de șuncă/se rulează sub formă de cornulețe

-Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt

-Se lasă tava ½ - 3/4 de oră la dospit

-După ce au crescut se ung cu ou bătut și se coc la foc bun

Umplutura de șuncă pentru pus în cornulețe :

-200g-250g de șuncă de bună calitate-tăiată mărunt sau dată prin mașina de tocat

-smântână cât cuprinde

-mirodenii după gust

-½ de gălbenuș

Comentarii

Postări populare de pe acest blog