Din caietul străbunicii

FOI DE PLACINTA CU BRANZA DE VACI

Nu-i așa, că după sărbători, v-au rămas resturi de: brânză de vaci, Făgăraș,

urdă, smântână etc.

Puteți face un aluat din care să faceți :saleuri, pogăcele ,plăcințele cu mere etc.?


                                  


                                                               Pogăcele



                                                     Plăcințele cu  mere

Rețeta pentru foaie:

·         - 250g unt/margarină pt. aluaturi;

·         - 250g faină;

·        -  250g brânză de vaci  ;

- se frământă bine;

- se lasă min. 3 ore la rece;

- se poate lăsa 1,5 ore /întinde /împături/încă 1,5 ore la rece

(iese un fel de aluat franțuzesc, aluatul în straturi);

- se întinde;

-se poate folosi ca foaie pt. plăcinte;

-pt. saleuri  /se poate unge cu gălbenuș și chimen/

/se poate presăra cu cașcaval ras apoi se decupează în forma dorită.                              


  
Umplutură pentru Plăcintă cu mere

-1kg mere curățate ,rase sau tăiate fin;

-250g zahăr;

-scorțișoară / alte ingrediente după gust;

Se pun pe foc mic/se amestecă cu o lingură de lemn să nu se prindă;

Se scurge excesul de lichid;

Se pune rece în plăcintă sau ștrudel, după ce în prealabil s-a pus puțin griș pe

aluat, în dreptul zonei cu mere;

Se fac fracții din cantități, după nevoi.

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog