Din caietul străbunicii
FOI DE PLACINTA CU BRANZA DE VACI
Nu-i așa, că după sărbători, v-au rămas resturi de: brânză de vaci, Făgăraș,
urdă, smântână etc.
Puteți face
un aluat din care să faceți :saleuri, pogăcele ,plăcințele cu mere etc.?
Pogăcele
Rețeta pentru foaie:
· - 250g unt/margarină pt. aluaturi;
· - 250g faină;
· - 250g brânză de vaci ;
- se frământă bine;
- se lasă min. 3 ore la rece;
- se poate lăsa 1,5 ore /întinde /împături/încă 1,5 ore la
rece
(iese un fel de aluat franțuzesc, aluatul în straturi);
- se întinde;
-se poate folosi ca
foaie pt. plăcinte;
-pt. saleuri /se poate unge cu gălbenuș și chimen/
/se poate presăra cu cașcaval ras apoi se decupează în forma dorită.
-1kg mere
curățate ,rase sau tăiate fin;
-250g zahăr;
-scorțișoară / alte ingrediente după gust;
Se pun pe
foc mic/se amestecă cu o lingură de lemn să nu se prindă;
Se scurge
excesul de lichid;
Se pune rece în plăcintă sau ștrudel, după ce în prealabil s-a pus puțin griș pe
aluat, în
dreptul zonei cu mere;
Se fac
fracții din cantități, după nevoi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu