Din caietul străbunicii

                                                   Cornulețe și fursecuri cu nuci



Cornulețe cu nuci



Fursecuri cu nuci



 Preparare:

Se iau următoarele ingrediente, la temperatura camerei:

-150g unt;

-150g făină cernută;

-150g nuci/migdale/alune- măcinate;

-80g zahăr pudră;

-2 gălbenușe;

-esență de rom etc;

Se amestecă bine  (eventual cu furculița într-un castron).

Se formează  cornulețe de cca. 6cm – dimensiune finală.

Se așază pe tava tapetată cu hârtie de copt – timp de preparare 10min.

Se coc , la foc domol, cca. 20-25 min. Atenție să nu se usuce !

Se pudrează cu zahăr vanilat și se mai bagă 5min. în cuptorul  fără foc.

Din această cantitate ies 20 de bucăți.

Se pot face  și fursecuri punându-se, câte ½ linguriță în tavă,

puțin depărtate ,căci se întind. Se pot orna cu gem de vișine.

Comentarii

  1. O reteta minunata - cornulete extrem de gustoase si usor de facut! am incercat si varianta cu mac (avand alergie la nuci) - o textura pufoasa si placuta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog