Din caietul străbunicii
Cornulețe și fursecuri cu nuci
Preparare:
Se iau următoarele ingrediente, la temperatura camerei:
-150g unt;
-150g făină cernută;
-150g nuci/migdale/alune- măcinate;
-80g zahăr pudră;
-2 gălbenușe;
-esență de rom etc;
Se amestecă bine (eventual cu furculița într-un castron).
Se formează cornulețe
de cca. 6cm – dimensiune finală.
Se așază pe tava tapetată cu hârtie de copt – timp de
preparare 10min.
Se coc , la foc domol, cca. 20-25 min. Atenție să nu se usuce
!
Se pudrează cu zahăr vanilat și se mai bagă 5min. în cuptorul fără foc.
Din această cantitate ies 20 de bucăți.
Se pot face și
fursecuri punându-se, câte ½ linguriță în tavă,
puțin depărtate ,căci se întind. Se pot orna cu gem de vișine.
O reteta minunata - cornulete extrem de gustoase si usor de facut! am incercat si varianta cu mac (avand alergie la nuci) - o textura pufoasa si placuta.
RăspundețiȘtergere