Melcișori cu nucă sau gem
Se face o cocă din :
-200g faină;
-120g unt;
-50g zahăr;
-2 gălbenușuri;
-praf de copt dizolvat în lămâie;
-coajă de lămâie;
Se frământă bine pe scândură, întâi untul cu faina.
Coca se împarte in
2
Din fiecare jumătate se întinde o foaie de ½ cm.
Eu întind coca pe hârtie de copt.
Peste fiecare foaie
se pune ½ din crema de mai jos.
Se rulează, se taie
bucăți de 1 cm , care se pun culcate, în tava cu hârtie de copt.
Se pun în tavă distanțați.
Se coc și se pudrează cu zahăr.
Crema pentru rulouri :
-2 albușuri bătute bine cu 100g de zahăr.
Se amestecă cu 120g de nuci măcinate.
1lingură de cacao de
bună calitate și 1 lingură de rom.
Deoarece am o persoana dragă, care este alergică la nuci etc., la
confecționarea
melcișorilor pozați, am
făcut un rulou cu nucă (60g nucă/rulou)
și la al doilea rulou am înlocuit cele 60 g de nuci
aferente cu 60g de magiun bio.
Comentarii
Trimiteți un comentariu