Melcișori cu nucă sau gem



Se face o cocă din :

-200g faină;

-120g unt;

-50g zahăr;

 -2 gălbenușuri;

-praf de copt dizolvat în lămâie;

-coajă de lămâie;

Se frământă bine pe scândură, întâi untul cu faina.

Coca se împarte in 2 

Din fiecare jumătate se întinde o foaie de ½ cm.

Eu întind coca pe hârtie de copt.

Peste fiecare foaie se pune ½ din crema de mai jos.

Se rulează, se taie bucăți de 1 cm , care se pun culcate, în tava cu hârtie de copt.

Se pun în tavă distanțați.

Se coc  și se pudrează cu zahăr.


Crema pentru rulouri :

-2 albușuri bătute bine cu 100g de zahăr.

Se amestecă cu 120g de nuci măcinate.

 1lingură de cacao de bună calitate și 1 lingură de rom.

 

Deoarece am o persoana dragă, care este alergică la nuci etc., la confecționarea

 melcișorilor pozați, am făcut un rulou cu nucă (60g nucă/rulou)

și la al doilea rulou am înlocuit cele 60 g de nuci aferente  cu 60g de magiun bio.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog