PRAJITURĂ CU 3
FOI CU MIERE ȘI GEM
Se
amestecă într-un vas pe abur, 15 min. :
- 150g zahăr pudră;
- 2 linguri miere;
- 2 linguri lapte;
- 1ou bine bătut anterior;
-la sfârșit o linguriță de bicarbonat, stins în zeamă de lămâie;
Se ia de pe foc și se răcește puțin, apoi se adaugă:
- 450g făină cernută;
- 30g unt;
Se frământă totul bine!
Se împarte coca în 3, se pune în tavă, tapetată cu hârtie de copt.
Fiecare foaie are cam 20cm x 25cm. Se
poziționează în funcție de disponibilul de tăvi existent
(1 în tavă , 2 în tavă etc.)
Se coc cele 3 foi.
Când
s-au răcit, se ung foile cu gem acrișor, iar peste el cu următoarea cremă :
- se fierb 2-4 linguri de griș (funcție
de granulația grișului-astfel încât
să aibă consistența unui griș cu lapte
consistent), cu 200g de zahăr, 200ml de lapte,
mirodenii după gust (scorțișoară, vanilie, coajă rasă de lămâie
etc.)
Se amestecă, astfel încât să nu se prindă.
După ce s-a răcit se amestecă cu 170g
de unt, care a stat la temperatura camerei.
După gustul meu aș reduce zahărul la
170g.
Eu am înglobat gemul acrișor în cremă -
350g gem Anca, bio de corcodușe.
Obs.: Aș pune peste ultima foaie, puțină cremă și o ploaie fulgi de ciocolată sau o
glazură de ciocolată.
In poză s-au intercalat și 2 foițe de
marțipan (foile de marțipan se întind pe zahăr pudră, nu pe faină!)
Cei cu alergii la nucă etc. ar fi bine
sa nu pună marțipan, deoarece
conține praf de migdale.
Prăjitura este mai bună după 1-2 zile de stat în frigider.
Eu fac concomitent, pe aragaz, amestecul de miere și grișul, așa că nu durează prea mult și este o prăjiturică bună și ieftină.
Comentarii
Trimiteți un comentariu