PRAJITURĂ CU 3 FOI  CU MIERE ȘI GEM




Se amestecă într-un vas pe abur, 15 min. :

- 150g zahăr pudră;

- 2 linguri  miere;

- 2 linguri lapte;

- 1ou bine bătut anterior;

-la sfârșit o linguriță de  bicarbonat, stins în zeamă de lămâie;

Se ia de pe foc și se răcește puțin, apoi se adaugă:

- 450g făină cernută;

- 30g unt;

Se frământă totul bine!

Se împarte coca în 3, se pune în tavă, tapetată cu hârtie de copt.

Fiecare foaie are cam 20cm x 25cm. Se poziționează în funcție de disponibilul de tăvi existent

 (1 în tavă , 2 în tavă etc.) 

Se coc cele 3 foi.

Când s-au  răcit, se ung foile cu gem acrișor, iar peste el cu  următoarea cremă :

- se fierb 2-4 linguri de griș (funcție de granulația grișului-astfel încât

 să aibă consistența unui griș cu lapte consistent), cu 200g de zahăr, 200ml de lapte,

mirodenii după gust (scorțișoară, vanilie, coajă rasă de lămâie etc.)

Se amestecă, astfel încât să nu se prindă.

După ce s-a răcit se amestecă cu 170g de unt, care a stat la temperatura camerei.

După gustul meu aș reduce zahărul la 170g.

 Eu am înglobat gemul acrișor în cremă - 350g gem Anca,  bio de corcodușe.

Obs.: Aș pune peste ultima foaie, puțină cremă și o ploaie fulgi de ciocolată  sau o glazură de ciocolată.

In poză s-au intercalat și 2 foițe de marțipan (foile de marțipan se întind pe zahăr pudră, nu pe faină!)

Cei cu alergii la nucă etc. ar fi bine sa nu pună marțipan, deoarece conține praf de migdale.

Prăjitura este mai bună după 1-2 zile de stat în frigider.

Eu fac concomitent, pe aragaz, amestecul de miere și grișul, așa că nu durează prea mult și este o prăjiturică bună și ieftină.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog