ROMBURI CU NUCI/ ALUNE –FĂRĂ MIXER
- Se bate un ou întreg.
- Se amestecă bine 120g de unt cu 100g de zahăr și cu ½ din oul bătut.
- Se adaugă 200g faină și se prelucrează până devine o cocă foarte
bine lucrată.
- Se întinde într-o tavă, cu dimensiunea de cca. 30cm x 40cm , tavă care a fost foarte bine unsă.
Această operație se face cu atenție, apăsând cu buricul
degetelor.
După ce a fost întinsă uniform, se unge pe toată suprafața cu 1/2 ou rămas, iar deasupra se presară cca. 100g de nuci tăiate sau de alune zdrobite.
- Se coace – dacă cuptorul nu coace uniform, se rotește
tava pe parcursul coacerii.
- Se taie în romburi, la gura cuptorului.
Este favorita copiilor !
intr-adevar, copiilor le-a placut mult (pentru cei cu alergii la nuci/alune, am facut separat cu ...afine uscate - super!)
RăspundețiȘtergere