ROMBURI CU NUCI/ ALUNE –FĂRĂ MIXER



- Se bate un ou întreg.

- Se amestecă bine 120g de unt cu 100g de zahăr și cu ½ din oul bătut.

- Se adaugă 200g faină  și se prelucrează până devine o cocă foarte bine lucrată.

- Se întinde într-o tavă, cu dimensiunea de cca. 30cm x 40cm , tavă care a fost foarte bine unsă.

Această operație se face cu atenție, apăsând cu buricul degetelor.

După ce a fost întinsă uniform, se unge pe toată suprafața cu 1/2 ou rămas, iar deasupra se presară cca. 100g de nuci tăiate sau de alune zdrobite.

- Se coace – dacă cuptorul nu coace uniform, se rotește tava  pe parcursul coacerii.

- Se taie în romburi, la gura cuptorului.

Este favorita copiilor !

Comentarii

  1. intr-adevar, copiilor le-a placut mult (pentru cei cu alergii la nuci/alune, am facut separat cu ...afine uscate - super!)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog