Din caietul străbunicii
Cremă de portocale –prăjitură
Se freacă 4
gălbenușuri și 2 ouă întregi cu 200 g de zahăr, apoi se adaugă treptat
sucul de la 2 portocale, ½ lămâie și 20ml lapte. Se pune la foc mic, amestecându-se în continu până se îngroașe.
Se pune pe masă să se răcească, se adaugă 2 foi de gelatină -15g care au fost, în
prealabil, înmuiate în apă și se amestecă bine, ca să nu apară cocoloașe de la
gelatină.
Gelatina nu se pune când amestecul este prea cald (cca. peste
60grd.), căci își pierde din proprietăți.
Se pune într-o formă corespunzătoare și se bagă la frigider
câteva ore.
La jumătatea intervalului de stat la frigider, se pune
deasupra ½ kg de frișcă.
Se ornează după gust, eventual cu portocale glasate.
În fotografie am pus crema,
pe un blat format din 200 g biscuiți digestivi măcinați, stropiți cu unt topit și presați bine - se poate și fără. Am făcut acel strat pentru a-mi ușura
transferul din forma de tort, pe farfurie.
Azi este totul online, așa ca am glumit cu o persoană dragă mie, trimițându-i această cremă-tort online
de ziua lui.
Comentarii
Trimiteți un comentariu