Din caietul străbunicii
Kaffe und Kuchen
Se face o cocă din :
- - 210g faină;
- - 160g unt;
- - 90g zahăr pudră;
- - 2 gălbenușuri;
- - puțin bicarbonat sau praf de copt (1/4 pachet),
mirodenii.
Se frământă bine, se lasă 1 ora la rece.
Se întinde într-o tavă de 20cm x 30cm, prevăzută cu hârtie de copt.
Se coace la foc de cca. 160 grd., doar până s-a prins
deasupra o crustă.
Se scoate din cuptor și se unge cu un gem acrișor.
Se mai bagă 5min. la cuptor, apoi se lasă la răcit până s-a
format o crustă.
Deasupra se pun 2
albușuri bătute cu 70-100g de zahăr și se presară 100g
de nuci (sau alune) mărunțite.
Nucile se pot îngloba în amestecul de albuș.
Se coace la foc
foarte slab.
Când s-au răcit se taie, numai bune de servit la ceaiul sau
cafeaua de ora 5 !
Comentarii
Trimiteți un comentariu