Din caietul străbunicii


                                        Kaffe und Kuchen


 



Se face o cocă din :

-                -  210g faină;

-               -  160g unt; 

-                -  90g zahăr pudră; 

-                  - 2 gălbenușuri; 

-                 - puțin bicarbonat sau praf de copt (1/4 pachet), mirodenii.

Se frământă bine, se lasă 1 ora la rece.

Se întinde într-o tavă de 20cm x 30cm, prevăzută cu hârtie de copt.

Se coace la foc de cca. 160 grd., doar până s-a prins deasupra o crustă.

Se scoate din cuptor și se unge cu un gem acrișor.

Se mai bagă 5min. la cuptor, apoi se lasă la răcit până s-a format o crustă.

Deasupra se pun  2 albușuri bătute cu 70-100g de zahăr și se presară 100g

de nuci (sau alune) mărunțite.

Nucile se pot îngloba în amestecul de albuș.

Se coace  la foc foarte slab.

Când s-au răcit se taie, numai bune de servit la ceaiul sau cafeaua de ora 5 !

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog