Din caietul străbunicii


                                                    TURTA DULCE - CHEC





Plecați câteva zile și vreți un checuleț care sa nu se întărească ?

Atunci  faceți acest dulce modest.

Cu ingredientele pregătite, cu un mixer slab, la care se bat pe rând

albușurile și apoi restul, ordinea de înglobare este cea de mai jos,

timpul de pregătire fiind de 20 min.:

1 pahar cca. 170ml.- dacă diferă un pic volumul, n-are mare importanță,

căci totul este proporțional.

Se amesteca 6 gălbenușuri cu 1 pahar cu zahăr, apoi cu 1 pahar cu miere

și apoi 3,5 pahare cu făină cernută.

Se adaugă treptat și adaosurile corespunzătoare :

- 1 linguriță bicarbonat (dizolvat în lămâie);

- coajă de lămâie;

- scorțișoară;

- vanilie;

- 1 ceșcuță cu rom, nuci tăiate  s. a. m. d. după gust.

Se înglobează, cu grijă 3 linguri de ulei bun.

La sfârșit se înglobează, încet, 6 albușuri făcute spumă.

Se  pune în tava unsă (de ex. 20cm x 30 cm)

Se coace  la foc încet .

Se poate orna cu o glazură.

Este mai bună după câteva zile. De Sărbători se poate face din timp.

Este bună și pentru concediu, căci se înmoaie în timp.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog