Din caietul străbunicii
TURTA DULCE - CHEC
Plecați
câteva zile și vreți un checuleț care sa nu se întărească ?
Atunci faceți acest dulce modest.
Cu
ingredientele pregătite, cu un mixer slab, la care se bat pe rând
albușurile și apoi restul, ordinea de înglobare este cea de
mai jos,
timpul de
pregătire fiind de 20 min.:
1 pahar cca. 170ml.- dacă diferă un pic volumul, n-are mare importanță,
căci totul
este proporțional.
Se amesteca 6 gălbenușuri cu 1 pahar cu zahăr, apoi cu 1
pahar cu miere
și apoi 3,5 pahare cu făină cernută.
Se adaugă treptat și adaosurile corespunzătoare :
- 1 linguriță bicarbonat (dizolvat în lămâie);
- coajă de lămâie;
- scorțișoară;
- vanilie;
- 1 ceșcuță cu rom, nuci tăiate s. a. m. d. după gust.
Se înglobează, cu grijă 3 linguri de ulei bun.
La sfârșit se înglobează, încet, 6 albușuri făcute spumă.
Se pune în tava unsă (de ex. 20cm x 30 cm)
Se coace la foc încet
.
Se poate orna cu o glazură.
Este mai bună după câteva zile. De Sărbători se poate face din
timp.
Este bună și pentru concediu, căci se înmoaie în timp.
Comentarii
Trimiteți un comentariu