Tort aniversar Mocca
Ingrediente:
Se amestecă 250g de unt cu 250g de zahăr până devine o spumă mai deschisă la culoare, apoi se adaugă, treptat, la viteză mai mică, 6 ouă, 250g de făină cernută, 2 pliculețe de Ness, 1 praf de copt.
După ce s-a omogenizat se toarnă amestecul într-o tavă de cca 25cm x 40 cm, care a fost tapetată cu
hârtie de copt.
Se coace, se răcește și se taie transversal, încât sa
rezulte 3 bucăți.
Se suprapun cele 3 blaturi, punând între ele o cremă de Ness.
Crema de Ness :
Se bat, peste abur, 1 ou, 1 gălbenuș , 100g de zahăr pudră, 2 pliculețe de Ness dizolvate într-o lingură de apă.
Se bate continuu cu telul într-un vas, ținut peste abur, până se îngroașă.
Atenție: aburul sa nu fie foarte fierbinte și amestecatul sa fie continuu, eventual se mai ia de pe foc, evitând eventualele cocoloașe.
După ce s-a răcit se amestecă cu 100g de unt.
Străbunica mea punea așa-zisa franc-cafea (în loc de Ness). Era o
zeamă de cicoare !
Tortul a fost acoperit cu o cremă de Mascarpone :
1 cutie de Mascarpone 250g, 1/2 de cutie de brânză Făgăraș, o
lingură de miere cristalizată și puțin sirop de vișine.
A fost ornat cu figuri din fondant.
Comentarii
Trimiteți un comentariu