Tort aniversar Mocca 



 

Ingrediente:

Se amestecă 250g de unt cu 250g de zahăr până devine o spumă mai deschisă la culoare, apoi se adaugă, treptat, la viteză mai mică, 6 ouă, 250g de făină cernută, 2 pliculețe de Ness, 1 praf de copt.

După ce s-a omogenizat se toarnă amestecul într-o tavă  de cca 25cm  x 40 cm, care a fost tapetată cu hârtie de copt.

Se coace, se răcește și se taie transversal, încât sa rezulte 3 bucăți.

Se suprapun cele 3 blaturi, punând între ele  o cremă de Ness.


Crema de Ness :

Se bat, peste abur, 1 ou, 1 gălbenuș , 100g de zahăr pudră, 2 pliculețe de Ness dizolvate într-o lingură de apă.

Se bate continuu cu telul într-un vas, ținut peste abur, până se îngroașă.

Atenție: aburul sa nu fie foarte fierbinte și amestecatul sa fie continuu, eventual se mai ia de pe foc, evitând eventualele cocoloașe.

După ce s-a răcit se amestecă cu 100g de unt.

Străbunica mea punea așa-zisa franc-cafea (în loc de Ness). Era o zeamă de cicoare !

Tortul a fost acoperit cu o cremă de Mascarpone :

1 cutie de Mascarpone 250g, 1/2 de cutie de brânză Făgăraș, o lingură de miere cristalizată și puțin sirop de vișine.

A fost ornat cu figuri din fondant.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog