Plăcintă cu nuci sau alune



1 Se pregătește o cocă  din:

200g unt/margarină grasă;

-         -  250g făină;

-         - 1ou;

-         - 1linguriță de zahăr;

-          -1 lingură de smântână;

      - puțin bicarbonat dizolvat în acreală ( iaurt /lămâie/oțet);

      Se frământă bine și se pune la rece cel puțin 1,5 ore.

2        Umplutura:

-         - 200 g arahide coapte, măcinate fin (sau nuci);

-          -200 g zahăr;

-         - 6 gălbenușuri;

-         -1 linguriță făină; 

       - esență de rom.

-          Se amestecă bine.

La sfârșit se amestecă, foarte încet, cu 6 albușuri bătute spumă.

Se pune în tava unsă (sau cu hârtie de copt), foaia întinsă alcătuită din ½ de cocă, se înțeapă coca.

Se pune umplutura.

Se pune a doua jumătate de cocă, se înțeapă coca.

Se coace la foc mic.  

Atenție cat o țineți /să nu se usuce plăcinta!

Se presară zahăr pudră vanilat.

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog