Plăcintă cu nuci sau alune
1 Se
pregătește o cocă din:
- 200g unt/margarină grasă;
- - 250g
făină;
- - 1ou;
- - 1linguriță de zahăr;
- -1 lingură de smântână;
- puțin bicarbonat dizolvat în acreală ( iaurt /lămâie/oțet);
Se frământă bine și se pune la rece cel puțin 1,5 ore.
2 Umplutura:
- - 200
g arahide coapte, măcinate fin (sau nuci);
-
-200 g zahăr;
- - 6
gălbenușuri;
- -1 linguriță făină;
- esență de rom.
- Se amestecă bine.
La sfârșit se amestecă, foarte încet, cu 6 albușuri bătute
spumă.
Se pune în tava unsă (sau cu hârtie de copt), foaia întinsă alcătuită din ½ de cocă, se înțeapă coca.
Se pune umplutura.
Se pune a doua jumătate de cocă, se înțeapă coca.
Se coace la foc mic.
Atenție cat o țineți /să nu se usuce plăcinta!
Se presară zahăr pudră vanilat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu