R1  Prăjituri rapide  

Rapid 1

A venit vara! Nimeni nu mai are chef de bucătărie, dar are chef de ceva dulce.

Voi arata o serie de dulciuri, care se pregătesc în 10-15min., dacă sunt ingredientele pe masă. (daca este cazul de copt, nu este inclus și timpul de coacere)

Pot fi pregătite și de bărbați tineri, fără experiență în arta culinară!


                                          PRĂJITURĂ  ITALIENEASCĂ



Timp de pregătire : 12min.

Ingredientele au fost sortate, cântărite, înainte de cronometrare.

Ingrediente :

- 200 g pișcoturi cumpărate - cca. 22 buc.;

- 250 ml soluție de Ness;

- 250 g brânză Mascarpone;

- 85 g brânza Făgăraș (1/2 de cutie);

- 50 ml sirop de vișine - produs bio propriu;

- 1-2 linguri rase de miere;

-75 g alune (nuci) fărâmițate;

-50 g ciocolată amăruie, de bună calitate;

Mod de preparare :

Se înmoaie 1/3 din pișcoturi în soluția de Ness. Atenție, se introduc foarte

 puțin și se scot imediat, altfel se sfărâmă.

Se înșiră apoi, unul lângă altul pe farfuria de tort.

Se pun în straturi succesive:

-se pune un strat de cremă -1/3;

-se presară 1/3 din alune;

Peste ele se pun 1/3 din pișcoturi, înmuiate cu grijă.

-se pune al doilea strat de cremă (1/3 din cantitate );

-se presară 1/3 din alune;

-se pune al treilea strat de pișcoturi semiînmuiate;

-se pune crema rămasă, care se ornează cu furculița;

-se presară restul de alune;

-se rade ciocolata, peste prăjitură;

Înainte sa fie servită se ține 2 ore la rece.

 

 Rețetă cremă:

-250g Mascarpone;

 -85g brânză Făgăraș;

-50 ml de sirop de vișine;

 -2 linguri rase de miere.

Se amestecă bine până capătă aspect omogen, asemănător unei creme de frișcă.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog