Tartă cu Rabarbăr din gradină
Se face o cocă:
-250g faină;
-150g unt;
-75g zahăr;
-1 gălbenuș;
Se frământă bine și se pune la rece 30 de minute.
Se scoate de la rece, se frământă bine și se pune în forma
unsă sau prevăzută cu hârtie de copt.
După ce s-a mulat coca după formă, se pune pe toată suprafața orizontală o hârtie de copt, peste care se pune un lest, pentru ca
aluatul sa nu se deformeze.
Lestul poate fi din orez, boabe de fasole sau sâmburi.
După ce s-a răcit coca se strânge lestul cu grijă și se
poate refolosi.
Pe tartă se pune crema de vanilie, iar când s-a răcit se
pune compotul-sirop de
rabarbăr.
Crema de vanilie: se amestecă 2 gălbenușuri + un ou întreg
cu o lingură de amidon
de porumb (sau de
cartofi).
Separat se fierb 400 ml de lapte cu 3 linguri de zahăr pudră vanilat.
Se răcește puțin
laptele și se se toarnă în cantități mici peste ouă mestecând.
Se pune apoi pe foc amestecând încontinuu până se îngroașe.
Atenție să nu se facă nimic brusc, să nu iasă omletă!
Această cremă se poate înlocui cu crema din praf de budincă. Poate nu-i la fel de gustoasă!
Amestecul de
rabarbăr.
Din cca. 250g de rabarbăr curățat de coajă și tăiat fin se
pun cca. 1- 2 linguri rase de zahăr pudră vanilat și o lingură de apă. Se lasă totul la înmuiat cca. ¼ oră și se fierbe în clocote. Când s-a răcit se pune peste
tartă. Rabarbărul este foarte acru, deci cantitatea de zahăr diferă după gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu