R3  CREMĂ DE ZAHĂR ARS



Preparare și ingrediente:

1.       Se amestecă 2 gălbenușuri cu 2 ouă întregi și cu 2 linguri de amidon de porumb.

       Se freacă bine, până devine o pastă omogenă.

2.       Se pun 4 linguri de zahăr tos, vanilie după gust, în 400 ml. de lapte .

 Se pun pe foc, până s-a dizolvat zahărul în lapte.

3.       Se pun 4 linguri  de zahăr tos într-o crăticioară cu diametrul de cca. 16cm-20cm (preferabil din fontă smălțuită cu ceramică). Se pune pe foc până se topește și se amestecă cu cca. 50ml smântână de frișcă. Se amestecă încât să fie o masă uniformă pe fundul cratiței și se lasă (fără a mai amesteca ) până devine aurie. Apoi se pune deoparte până se răcește.

Se toarnă,  treptat, laptele călduț -2-, peste  crema de ouă -1 amestecând continuu. Apoi se pune puțin pe foc până se îngroașă, amestecând continuu.

Se toarnă amestecul în crăticioara 3.

Pregătite concomitent iau cca. 8min.

Se bagă la cuptor crăticioara  într-o cratiță mai mare în care este apă.

Se ține cca. 40 min. la cuptor, la foc domol, până s-a întărit crema și la o ușoară mișcare  a crăticioarei, crema are tendința să se desprindă de pereții crăticioarei.

Între timp te poți ocupa de altceva, în bucătărie.

Se scoate  din cuptor și se răcește schimbând apa, din cratița mare, cu una mai rece.

Durează cca. 5 min.

Se acoperă crăticioara cu o farfurie mult mai mare și se răstoarnă, astfel încât la partea superioară să rămână crusta de zahăr ars.

Ar fi bine ca prima oară sa fie cineva care a mai făcut-o!

Se ornează după gust.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog