R3
CREMĂ DE ZAHĂR ARS
Preparare și ingrediente:
1. Se amestecă 2 gălbenușuri cu 2 ouă întregi și cu 2 linguri de amidon de porumb.
Se freacă bine, până devine o pastă omogenă.
2.
Se pun 4 linguri de zahăr tos, vanilie după gust, în 400 ml. de lapte .
Se pun pe foc, până s-a dizolvat
zahărul în lapte.
3.
Se pun 4 linguri
de zahăr tos într-o crăticioară cu diametrul de cca. 16cm-20cm (preferabil
din fontă smălțuită cu ceramică). Se pune pe foc până se topește și se amestecă cu
cca. 50ml smântână de frișcă. Se amestecă încât să fie o masă uniformă pe
fundul cratiței și se lasă (fără a mai amesteca ) până devine aurie. Apoi se
pune deoparte până se răcește.
Se toarnă, treptat, laptele călduț -2-, peste crema de ouă -1 amestecând continuu. Apoi se pune
puțin pe foc până se îngroașă, amestecând continuu.
Se toarnă amestecul în crăticioara 3.
Pregătite concomitent iau cca. 8min.
Se bagă la cuptor crăticioara într-o cratiță mai mare în care este apă.
Se ține cca. 40 min. la cuptor, la
foc domol, până s-a întărit crema și la o ușoară mișcare a crăticioarei, crema are tendința să se
desprindă de pereții crăticioarei.
Între timp te poți ocupa de
altceva, în bucătărie.
Se scoate din cuptor și se răcește schimbând apa, din cratița mare, cu una mai rece.
Durează cca. 5 min.
Se acoperă crăticioara cu o
farfurie mult mai mare și se răstoarnă, astfel încât la partea superioară să rămână crusta de zahăr ars.
Ar fi bine ca prima oară sa fie
cineva care a mai făcut-o!
Se ornează după gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu