R4  FURSECURI CU NUCI




 

Timp de preparare fără timpul de copt, 10minute.

Preparare:

Se iau următoarele ingrediente, la temperatura camerei:

-150g unt;

-150g făină cernută;

-150g nuci/migdale/alune- măcinate;

--80g zahăr pudră;

-2 gălbenușuri;

-esență de rom etc.

Se amestecă bine (eventual cu furculița într-un castron).

Se așază, sub forma de bule (cca. ½ linguriță/bulă) pe tava tapetată cu hârtie de copt se lasă spațiu între ele.

În mijloc se face o adâncitură de cca. 4 mm. diametru, 3 mm. adâncime.

Se coc, la foc domol, cca. 20-25 minute. Atenție să nu se usuce!

În adâncitură se pune o vișină din dulceață.

Se pudrează cu zahăr vanilat și se mai bagă 5minute în cuptorul  fără foc.

Din această cantitate ies 20 de bucăți.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog