R4
FURSECURI CU NUCI
Timp de preparare fără timpul de copt, 10minute.
Preparare:
Se iau următoarele ingrediente, la temperatura camerei:
-150g unt;
-150g făină cernută;
-150g nuci/migdale/alune- măcinate;
--80g zahăr pudră;
-2 gălbenușuri;
-esență de rom etc.
Se amestecă bine (eventual cu furculița într-un castron).
Se așază, sub forma de bule (cca. ½ linguriță/bulă) pe tava tapetată cu hârtie de copt se lasă spațiu între ele.
În mijloc se face o adâncitură de cca. 4 mm. diametru, 3 mm. adâncime.
Se coc, la foc domol, cca. 20-25 minute. Atenție să nu se usuce!
În adâncitură se pune o vișină din dulceață.
Se pudrează cu zahăr vanilat și se mai bagă 5minute în cuptorul fără foc.
Din această cantitate ies 20 de bucăți.
Comentarii
Trimiteți un comentariu