R8 Cheesecake fără cuptor

Pentru zile calde, când nu avem chef de cuptor.




Ingrediente :

I. Pentru bază: cca. 24 cm diametru  și ½ cm grosime :

- 350 g biscuiți  digestivi, de bună calitate;

- cca.70 g unt topit;

- 50-70 ml sirop-eu am pus sirop eco de salcâm.

II. Pentru cremă:

-250 g cremă de brânză tip Mascarpone;

-200 g cremă de brânză tip Ricota; 

-1 lingură plină de miere;

-1 lingură plină de jeleu acrișor –eu am pus jeleu de vișine, propriu- din gradina eco.

Preparare:

-Se amestecă ingredientele de la pct. I, cât untul este călduț.

-Se pune amestecul, pe o farfurie de 26 cm- 28 cm diametru, formând un disc de 24 cm.

-Se pune farfuria la frigider minim 1 oră. 

-Se face un amestec din componentele de la pct. II.

-Se scoate farfuria de la frigider și se pune crema deasupra, acoperind discul.

-Se tine la frigider minim 1 oră.

-Se scoate prăjitura din frigider, se fasonează cu un cuțit sau cu o furculiță și se ornează după gust.

-Prăjitura fotografiată a fost ornată cu jeleu acrișor de vișine.

-Prepararea propriu-zisă durează maxim 10 min.

În timpul cât stă la frigider, te poți ocupa cu altceva.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog