R8 Cheesecake fără cuptor
Pentru zile calde, când nu avem chef de cuptor.
Ingrediente :
I. Pentru bază: cca. 24 cm diametru și ½ cm grosime :
- 350 g biscuiți digestivi, de bună calitate;
- cca.70 g unt topit;
- 50-70 ml sirop-eu am pus sirop eco de salcâm.
II. Pentru cremă:
-250 g cremă de brânză tip Mascarpone;
-200 g cremă de brânză tip Ricota;
-1 lingură plină de miere;
-1 lingură plină de jeleu acrișor –eu am pus jeleu de vișine, propriu- din gradina eco.
Preparare:
-Se amestecă ingredientele de la pct. I, cât untul este călduț.
-Se pune amestecul, pe o farfurie de 26 cm- 28 cm diametru, formând un disc de 24 cm.
-Se pune farfuria la frigider minim 1 oră.
-Se face un amestec din componentele de la pct. II.
-Se scoate farfuria de la frigider și se pune crema deasupra, acoperind discul.
-Se tine la frigider minim 1 oră.
-Se scoate prăjitura din frigider, se fasonează cu un cuțit sau cu o furculiță și se ornează după gust.
-Prăjitura fotografiată a fost ornată cu jeleu acrișor de vișine.
-Prepararea propriu-zisă durează maxim 10 min.
În timpul cât stă la frigider, te poți ocupa cu altceva.
Comentarii
Trimiteți un comentariu