R6 Prăjitură cu caise
Ingrediente :
- 200 g unt;
- 200 g zahăr;
- 4 ouă întregi;
- 200 g faină cu
agent de afânare, bine cernută și praf de copt;
- alte mirodenii după gust: diverse esențe, coajă de lămâie etc.
- fructe crude după gust: 400 g caise , fără sâmburi;
Fructele se taie în
bucățele și se dau cu un strat subțire de făină, evitând
astfel să cadă toate la fund.
Se freacă zahărul cu
untul, se adaugă, pe rând cate un ou, iar apoi restul ingredientelor, la viteză mică.
Se pune în forma unsă sau tapetată cu hârtie de copt.
Preparare cu mixer,
turnare în formă, cca. 10 minute
Se coace
la foc potrivit.
Se pudrează cu zahăr
sau se ornează după chef și se taie rece.
În imagine este o prăjitură ornată cu ciocolată albă topită și cu gem
de caise si vișine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu