R6 Prăjitură cu caise



 

Ingrediente :

- 200 g unt;

- 200 g zahăr; 

- 4 ouă întregi;

- 200 g faină cu agent de afânare, bine cernută și praf de copt;

- alte mirodenii după gust: diverse esențe, coajă de lămâie etc.

- fructe crude după gust: 400 g caise , fără sâmburi;

Fructele se taie în bucățele și se dau cu un strat subțire de făină, evitând astfel să cadă toate la fund.

Se freacă zahărul cu untul, se adaugă, pe rând cate un ou, iar apoi restul ingredientelor, la viteză mică.

Se pune în forma unsă sau tapetată cu hârtie de copt.

Preparare cu mixer, turnare în formă, cca. 10 minute

Se coace la foc potrivit.

Se pudrează cu zahăr sau se ornează după chef și se taie rece.

În imagine este o prăjitură ornată cu ciocolată albă topită și cu gem de caise si vișine.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog