R9
Tort rapid fără cuptor
Când sunt 40 de grade afară nu îți vine să coci.
Se pot cumpăra blaturi tip pandișpan cu sau fără cacao.
Am ilustrat o idee de compoziție.
Diversele părți au fost asamblate cu jeleu acrișor de
corcodușe, de diverse culori.
Jeleul de corcodușe galbene, portocalii sau vișiniu închis a
fost făcut din fructe
nestropite, din gradina mea.
Deasupra s-a pus o glazură de ciocolată-înmuiată pe aburi și
puțin subțiată cu smântână de frișcă: 100g/50g.
În exemplul de față, prăjitura a fost ornată cu fulgi de cocos.
Daca n-ai jeleu în cămară, acum este sezonul când se face
:
Fructele au fost fierte, date prin sită iar siropul a fost întărit cu zahăr gelifiant – cca.1kg/1,5kg de fructe.
Pentru diabetici se pot folosi în loc de zahăr, produse
specifice cu fructoză sau ștevie etc., în proporțiile indicate pe cutia îndulcitorului gelifiant.
În total trebuie sa fiarbă minim 20 de minute.
Borcanele bine închise(eventual răsturnate pentru 30 de secunde) se păstrează ani de zile în cămară.
Comentarii
Trimiteți un comentariu