Anul acesta s-au făcut multe prune în grădina mea ECO !

N-am mai avut timp de altceva, deci toată familia a cules prune.

O parte le-am mâncat, o parte le-am dăruit, și restul le-am conservat sub diverse feluri.

La urmă am făcut și o prăjitură specială, o compunere a 2 rețete din caietul străbunicii.

 

                                        PRAJITURĂ SPECIALĂ CU PRUNE





Tava : cca. 30cm x 40cm

Stratul de bază

Se amestecă bine 200 g unt-la temperatura camerei cu 200 g zahăr.

Se bat, cu furculița 4 ouă.

După ce untul și zahărul au ajuns o cremă, se înglobează treptat ouăle.

Se înglobează apoi, treptat 200 g făină cernută și amestecată cu un praf de copt.

Se toarnă în tava căptușită cu hârtie de copt.

Se taie în 2 și se curăță de sâmburi,  cca. 700 g-1000 g de prune.

Se pun prunele cu coaja în sus.

Se coace până capătă o pojghiță.

Se unge cu un strat subțire de gem acrișor.

Se bagă la cuptor cca. 5 min.

Se pune crema descrisă mai jos.

Se coace până se constată că se poate desprinde de hârtie.

Se lasă în cuptorul stins, cu ușa între-deschisă.

Daca ai cuptor vechi și neuniform, pe parcursul coacerii se mai rotește tava.

Se decorează după gust.

Crema

Se amestecă bine 2 ouă cu 2 linguri de smântână, 100 g de zahăr-pudră vanilat și cu 100 g de migdale sau alune, fin măcinate.

Alergicii la alune pot renunța la ele.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog