Anul acesta s-au făcut multe prune în grădina mea ECO !
N-am mai avut timp de altceva, deci toată familia a cules
prune.
O parte le-am mâncat, o parte le-am dăruit, și restul le-am
conservat sub diverse feluri.
La urmă am făcut și o prăjitură specială, o compunere a 2
rețete din caietul străbunicii.
PRAJITURĂ SPECIALĂ CU PRUNE
Tava : cca. 30cm x 40cm
Stratul de bază
Se amestecă bine 200 g unt-la temperatura camerei cu 200 g
zahăr.
Se bat, cu furculița 4 ouă.
După ce untul și zahărul au ajuns o cremă, se înglobează treptat ouăle.
Se înglobează apoi, treptat 200 g făină cernută și
amestecată cu un praf de copt.
Se toarnă în tava căptușită cu hârtie de copt.
Se taie în 2 și se curăță de sâmburi, cca. 700 g-1000 g de prune.
Se pun prunele cu coaja în sus.
Se coace până capătă o pojghiță.
Se unge cu un strat subțire de gem acrișor.
Se bagă la cuptor cca. 5 min.
Se pune crema descrisă mai jos.
Se coace până se constată că se poate desprinde de hârtie.
Se lasă în cuptorul stins, cu ușa între-deschisă.
Daca ai cuptor vechi și neuniform, pe parcursul coacerii se mai rotește
tava.
Se decorează după gust.
Crema
Se amestecă bine 2 ouă cu 2 linguri de smântână, 100 g de
zahăr-pudră vanilat și cu 100 g de migdale sau alune, fin măcinate.
Alergicii la alune pot renunța la ele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu