PRĂJITURELE BRAȘOVENE
Când merg la Brașov, neapărat îmi cumpăr niște prăjiturele precum cele a căror rețetă v-o dau :
Sunt niște mici fursecuri, cu diametrul de 6 cm-7 cm, formate din două discuri de aluat nisipos, cu
cremă și glazură de ciocolată.
Aluatul, a
cărui rețetă mi-a fost dată de un prieten, profesor în arta culinară:
210 g faină amestecată cu 140 g de unt – la temperatura camerei- /70g zahăr pudră vanilat/ un gălbenuș. Se amestecă bine/ se întinde o foaie de cca. 4 mm
grosime.
Se taie cu o formă rotundă sau cu gura unui pahar (cu 6 cm -7
cm diametru).
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se coc la
foc potrivit și se pun la răcit.
Se topesc 200 g
de ciocolată neagră de bună calitate. Se rup tabletele de ciocolată în
bucățele, se pun într-o crăticioară peste abur. Aburul trebuie să clocotească moderat.
După ce s-a topit, se ia de pe foc și se amestecă cu cca.
100 g de smântână dulce(sortimentul din care se face și frișca) și se împarte amestecul în 2:
- A. O parte se păstrează pentru glazură;
- B. O parte se amestecă cu cca. 70 g de unt, pentru cremă;
- A se manipulează călduț.
Se iau câte 2 rondele din cocă, se pune crema B, la mijloc și se poziționează pe o
hârtie de copt.
După ce s-au montat toate fursecurile se toarnă glazura de
ciocolată A.
Unele fursecuri din poza atașată mai au și o glazură de
ciocolată albă.
Sunt mai bune după o zi la frigider.
Sunt mai ușor de făcut, decât de
descris !
Comentarii
Trimiteți un comentariu