PRĂJITURELE BRAȘOVENE



Când merg la Brașov, neapărat îmi cumpăr niște prăjiturele precum cele a căror rețetă v-o dau :

Sunt niște mici fursecuri, cu diametrul de 6 cm-7 cm,  formate din două discuri de aluat nisipos, cu cremă și glazură de ciocolată.

Aluatul, a cărui rețetă mi-a fost dată de un prieten, profesor în arta culinară:

210 g  faină amestecată cu 140 g de unt – la temperatura camerei- /70g zahăr pudră vanilat/ un gălbenuș. Se amestecă bine/ se întinde o foaie de cca. 4 mm grosime.

Se taie cu o formă rotundă sau cu gura unui pahar (cu 6 cm -7 cm diametru).

Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se coc la foc potrivit și se pun la răcit.

Se topesc  200 g de ciocolată neagră de bună calitate. Se rup tabletele de ciocolată în bucățele, se pun într-o crăticioară peste abur. Aburul trebuie să clocotească moderat.

După ce s-a topit, se ia de pe foc și se amestecă cu cca. 100 g de smântână dulce(sortimentul din care se face și frișca) și se împarte amestecul în 2:

- A. O parte se păstrează pentru glazură;

- B. O parte se amestecă cu cca. 70 g de unt, pentru cremă;

- A se manipulează călduț.

Se iau câte 2 rondele din cocă, se pune crema B, la mijloc și se poziționează pe o hârtie de copt.

După ce s-au montat toate fursecurile se toarnă glazura de ciocolată A.

Unele fursecuri din poza atașată mai au și o glazură de ciocolată albă.

Sunt mai bune după o zi la frigider.

Sunt mai ușor de făcut, decât de descris !

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog