De la străbunica mea
Găluște cu prune din grădina noastră
Aluat:
-Se fierb ½ kg de
cartofi de bună calitate/se răcesc/se sfărâmă foarte bine (prin mașina de
tocat, choper etc.)
-se amestecă cu un
ou, zahăr vanilat și sare după gust.
-Se adaugă faină, până rezultă un aluat molicel, dar care se poate rula.
-Se împachetează într-o folie și se ține la rece min. ½ oră.
-Se scoate și se rulează, pe planșeta dată cu faină, sub forma unui sul.
-Se taie felii, astfel încât din fiecare felie să se poată întinde
un disc de cocă de 4-5 mm grosime și cca. 8 cm diametru.
-Se ia discul în palmă, se pune o bucățică de prună, dată prin zahăr vanilat și cu puțină scorțișoară, se închide pumnul și se rulează sub formă de sferă. Atenție sa fie pruna complet acoperită!
Biluțele astfel formate se
fierb în apă, la fel ca și pastele. Trebuie cca. ½ kg de prune.
După ce s-au ridicat la suprafață se mai lasă câteva minute.
Alături se pregătește pesmet înmuiat în unt topit: cca. 150 g unt și pesmet corespunzător.
-Se scot găluștele, se dau prin pesmet și se așază pe o
farfurie mare .
-Se presară din belșug cu
zahăr pudră vanilat.
O incerc neaparat....par a fi buneee!
RăspundețiȘtergere