Prăjiturică în straturi, cu sau fără marțipan



Această prăjiturică este fără pretenții, bună și răcoroasă, pentru zile de vară.

Pe o suprafață de 20cm x 30cm se pun diverse straturi, apoi se taie în bucățele după poftă.

Începând de jos:

Stratul 1 :Pain de Spain cu cacao: 100g unt frecat cu 100g zahăr, cu 2 ouă bătute adăugate treptat, 80g făină, 1lingură mare de cacao bună, praf de copt. Se coace la foc potrivit, în tăviță de 20cm x 30cm.

Stratul 2 : Gem de corcodușe galbene.

Stratul 3: 100g marțipan; se cumpără din comerț, se întinde pe zahăr pudră pe o suprafață de 20cm x 30cm, în grosime de cca. 2 mm. Conține praf de migdale.

Stratul 4 : Gem de corcodușe negre.

Stratul 5: Pain de Spain galben: 100 g unt frecat cu 100 g zahăr, cu 2 ouă bătute adăugate treptat,

100 g făină, praf de copt. Se coace la foc potrivit, în tăviță de 20 cm x 30 cm.

Stratul 6: Strat ciocolată topită, ornată cu marțipan.

Eu am copt stratul 1 și stratul 5, în același timp.

Gemul este făcut din corcodușele bio, de diverse culori,  din grădina mea.

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog