Prăjiturică în straturi, cu sau
fără marțipan
Această prăjiturică este fără pretenții, bună și răcoroasă,
pentru zile de vară.
Pe o suprafață de 20cm x 30cm se pun diverse straturi, apoi
se taie în bucățele după poftă.
Începând de jos:
Stratul 1 :Pain de Spain cu cacao: 100g unt frecat
cu 100g zahăr, cu 2 ouă bătute adăugate treptat, 80g făină, 1lingură mare de
cacao bună, praf de copt. Se coace la foc potrivit, în tăviță de 20cm x 30cm.
Stratul 2 : Gem de corcodușe galbene.
Stratul 3: 100g marțipan; se cumpără din comerț, se întinde pe zahăr pudră pe o suprafață de 20cm x 30cm, în grosime de cca. 2 mm. Conține praf de migdale.
Stratul 4 : Gem de corcodușe negre.
Stratul 5: Pain de Spain galben: 100 g unt frecat cu
100 g zahăr, cu 2 ouă bătute adăugate treptat,
100 g făină, praf de copt. Se coace la foc potrivit, în
tăviță de 20 cm x 30 cm.
Stratul 6: Strat ciocolată topită, ornată cu marțipan.
Eu am copt stratul 1 și stratul 5, în același timp.
Gemul este făcut din corcodușele bio, de diverse culori, din grădina mea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu