PRĂJITURĂ CU FRUCTE 2
-ALTĂ PRĂJITURĂ DIN CAIETUL STRĂBUNICII
Se poate face cu fructe proaspete, cu fructe decongelate sau
cu gem de fructe.
În imagine sunt vișine decongelate cu sâmburii scoși.
Cantitățile sunt pentru o tăviță de 20 cm x 30 cm.
Se coace în 3
etape :
1. Se face o cocă simplă din:
-125 g margarină grasă (margarină pentru prăjituri) sau unt,
70 g zahăr pudră, 2 gălbenușuri, 210
g făină cernută, o linguriță de
bicarbonat dizolvat în suc de lămâie. Se frământă până devine omogenă și se
lasă la rece minim 20 min.
Se pune în tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt, se înțeapă cu o furculiță și se coace la foc potrivit până prinde o crustă.
2. Se amestecă 500 g fructe
fără sâmburi, cu puțină făină și puțin
gem acrișor.
Pasta se întinde peste coca din tavă și se lasă la cuptor 5
minute.
3. Deasupra se pun
cele 2 albușuri bătute bine cu 2
linguri de zahăr pudră. Se bat până se omogenizează și devin albe – nu ca
la bezea, mai puțin. Se adaugă 70 g de
nuci sau alune puțin prăjite și măcinate. Eu am pus arahide prăjite, fără sare.
Se coace la foc foarte domol până devine crem, iar după ce
s-a stins cuptorul se mai lasă în cuptor până se răcește.
Este o prăjiturică nepretențioasă, delicioasă – numai bună de
savurat cu o prietenii la o cafea!
Comentarii
Trimiteți un comentariu