PLĂCINTĂ CU MERE DE VARĂ
Mere nestropite din gradina mea
Pentru tava de 20 cm
x 30 cm
Se face cea mai simplă cocă:
-250 g margarină pentru aluaturi se amestecă cu 1 lingură de oțet, 2 linguri de ulei, 2 linguri
de apă, sare și zahăr
pudră după gust.
Se adaugă faina 000 și
se frământă până se obține un aluat de
consistență medie.
Se împachetează într-o folie și se lasă minim 1 oră la rece.
Se lasă 10 minute la temperatura camerei, se împarte în 2: cca. 60% pentru foaia de jos și 40 % pentru capac.
Se întinde cca. 4-5 mm grosime, se pune în tava bine unsă sau
tapetată cu hârtie de copt.
Se înțeapă coca cu o furculiță, se presară griș, se pune umplutura din mere.
Se pune foaia superioară care se înțeapă cu furculița.
Se coace la un foc mediu până se întărește foaia.
Se scoate tăvița, se presară cu zahăr pudră și se coace în
continuare, până capătă o nuanță de ocru.
Se mai lasă în cuptorul închis, cu ușa deschisă.
Se scoate și se taie după ce s-a răcit.
Umplutura de mere:
Se curăță 1kg de mere, se taie în bucătele, se înăbușe într-o crăticioară cu capac împreună cu 6 linguri
de zahăr (cantitatea depinde de gust și de calitatea merelor), scorțișoară, coajă de lămâie etc.
Se amestecă pe foc până se înmoaie. Se răcește și se pune între foi cum am arătat mai sus.
Comentarii
Trimiteți un comentariu