Tartă cu pere ECO
Pentru toate Anele, Ane-Mariile sau
Ancuțele
Aluatul
pentru tartă în forma de 26 cm:
Se amestecă 200 g
făină cu 125 g de margarină grasă,
2 linguri de zahăr praf vanilat și un gălbenuș de ou. Se frământă până devine o cocă omogenă, se împachetează într-o folie și se ține la rece de azi
pe mâine.
Se scoate, se întinde și se pune în forma de tartă tapetată cu hârtie de copt umedă.
Se înțeapă des, cu furculița, partea orizontală.
Se coace cca. 20 min. la 150 grade.
Se scoate din cuptor și
se lasă la răcit (în cameră), în formă.
După ce s-a răcit, se umple cu o cremă de ciocolată cu unt.
Se scoate cu mare grijă, se pune pe o farfurie și se dă la
frigider ½ oră.
Se scoate tarta, se ornează cu fâșii de pere fierte, se ung
bucățile de pere cu gem acrișor și se dă la frigider.
Crema de
ciocolată: se topesc 150 g de ciocolată peste abur (la foc
domol). După topire se ia de pe abur și se omogenizează cu telul, cu 50 g de smântână dulce și 100 g de unt. Se toarnă peste aluatul
de tartă.
Perele se
curăță de coajă și de cotor, se fierb într-un amestec de zahăr brun cu apă, cu
mirodenii, după gust, și cu esență de rom.
Se scot, se răcesc și se taie pentru ornat .
Poftă bună !
Comentarii
Trimiteți un comentariu