Tartă cu pere ECO



Pentru toate Anele, Ane-Mariile sau Ancuțele

Aluatul pentru tartă în forma de 26 cm:

Se amestecă 200 g făină cu 125 g de margarină grasă, 2 linguri de zahăr praf vanilat și un gălbenuș de ou. Se frământă până devine o cocă omogenă, se împachetează într-o folie și se ține la rece de azi pe mâine.

Se scoate, se întinde și se pune în forma de tartă tapetată cu hârtie de copt umedă.

Se înțeapă des, cu furculița, partea orizontală.

 Se coace  cca. 20 min. la 150 grade.

 Se scoate din cuptor și se lasă la răcit (în cameră), în formă.

După ce s-a răcit, se umple cu o cremă de ciocolată cu unt.

Se scoate cu mare grijă, se pune pe o farfurie și se dă la frigider  ½ oră.

Se scoate tarta, se ornează cu fâșii de pere fierte, se ung bucățile de pere cu gem  acrișor și se dă la frigider.

Crema de ciocolată: se topesc  150 g de ciocolată peste abur (la foc domol). După topire se ia de pe abur și se omogenizează cu telul, cu 50 g de smântână dulce și 100 g de unt. Se toarnă peste aluatul de tartă.

Perele se curăță de coajă și de cotor, se fierb într-un amestec de zahăr brun cu apă, cu mirodenii, după gust, și cu esență de rom.

Se scot, se răcesc și se taie pentru ornat .

Poftă bună !



Comentarii

Postări populare de pe acest blog