PLĂCINTĂ DE TOAMNĂ – din produsele
noastre Eco
A venit toamna cu lumina și miresmele ei inconfundabile.
Fructele noastre nu sunt de expoziție, dar au miresmele
fructelor din copilărie.
Am recuperat părți din mere și gutui, le-am fiert bine și
le-am dat prin sita de macaroane – cca. 1,5 kg de mere și de gutui.
Această pastă am amestecat-o cu 300g de zahăr pudră, praf
de scorțișoară și coajă de lămâie rasă (lămâia foarte bine spălată!) Pasta
trebuie gustată, poate vă place mai dulce.
Plăcintă țărănească cu mere și gutui.
Aluatul simplu:
200 g margarină pentru aluaturi, 1 lingură de ulei, ½ lingură de oțet de mere (5 grd.),
2 linguri de apă și făină cât se cere, astfel încât aluatul
să aibă o consistență medie. Se frământă până se omogenizează, se învelește într-o folie și se lasă la rece minim 1 oră, dar se poate și de pe o zi pe alta.
Se unge o tavă (20 cm x 30 cm)
sau se dispune hârtie de copt.
Se împarte aluatul și se fac 2 foi: cca. 55% jos (deoarece
se ridică lateral) și 45% pentru capac.
Se întinde foaia de jos, se presară puțin griș, se înțeapă aluatul, se pune pasta de mere si gutui, apoi foaia superioară, se sigilează de jur-împrejur, se înțeapă cu o
furculiță, se presară zahăr pudră și se bagă la cuptor. Când s-a rumenit, se
stinge focul și se mai presară zahăr.
Se taie rece.
Daca margarina este vegetală, alimentul este de post.
Comentarii
Trimiteți un comentariu