TORT ANIVERSAR 2 - Pain de Spain cu ciocolată
Pentru o zi importantă, un tort simplu, gustos, care se
face destul de repede.
Blatul: Se
bat 6 albușuri, până spuma devine perfect compactă. Atenție: vasul în care se
bate,
trebuie sa fie perfect curat, eventual degresat cu zeamă de
lămâie.
Separat se amestecă bine 6 gălbenușuri cu 6 linguri pline de
zahăr pudră, cu coajă de portocală
și alte mirodenii.
Se amestecă, turnându-se, la viteză mică, 175 g de făină cernută.
După ce s-a omogenizat, se adaugă albușurile bătute. Se
adaugăă încet amestecând astfel, încat amestecul să rămână aerat. Se toarnă în
forma de tort de cca. 24 cm, unsă sau tapetată cu hârtie de copt și se coace la
foc potrivit, eventual se testează cu scobitoarea.
Crema tip
–ganache-
Se pun într-o crăticioară cca. 120 g de ciocolată neagră,
ruptă în bucăți. Crăticioara se amplasează peste un vas cu abur, care
clocotește încet.
Când s-a înmuiat se amestecă cu cca. 50 g de smântână pentru
frișcă. După ce s-a omogenizat și răcit puțin se amestecă cu 100 g unt, până devine o cremă omogenă.
Asamblarea:
Se taie blatul răcit în două, în plan orizontal, se însiropează cu un jeleu de fructe. Dupăă ce a absorbit jeleul, se pune 1/3 din
cremă pe blatul de jos și se montează peste el blatul superior. Se unge cu
jeleu deasupra. După ce s-a uscat se ornează cu restul cremei.
Tortul din poză a fost ornat și cu portocale confiate.
Poftă bună!
Este mai ușor de făcut, decât de descris!
Comentarii
Trimiteți un comentariu