Uscățele în stil franțuzesc



Din aluat fraged

1. strat: 120 g unt/ 40-50 g făină, întins cât un format A4

2. strat :50-80 g unt /apă și făină

Se pune aluatul peste unt!

Împăturit de 3-4 x, ca orice  aluat  fraged

Apoi: se întinde, se unge cu strat foarte subțire de unt, se presară zahăr, scorțișoară, alune coapte și măcinate. Se rulează diametru cca. 5-7 cm.

Sulul se taie în bucăți de 1,5 cm

Se întind bucățile pe hârtie de copt, se acoperă cu folie.

Se bat până ajung sa aibă 0,5 cm grosime, se întind în tavă,

 pe hârtie de copt și se pudrează cu zahăr.

Se coc pe o parte

Se întorc și se pudrează și pe partea cealaltă cu zahăr

Se coc  până devin aurii

Dacă se înlocuiește untul cu margarina vegetală pentru prăjituri, uscățelele sunt de post.




 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog