Uscățele în stil franțuzesc
Din aluat fraged
1. strat: 120 g
unt/ 40-50 g făină, întins cât un format A4
2. strat :50-80 g
unt /apă și făină
Se pune aluatul peste unt!
Împăturit de 3-4
x, ca orice aluat fraged
Apoi: se întinde,
se unge cu strat foarte subțire de unt, se presară zahăr, scorțișoară, alune
coapte și măcinate. Se rulează diametru cca. 5-7 cm.
Sulul se taie în bucăți
de 1,5 cm
Se întind bucățile
pe hârtie de copt, se acoperă cu folie.
Se bat până ajung
sa aibă 0,5 cm grosime, se întind în tavă,
pe hârtie de copt și
se pudrează cu zahăr.
Se coc pe o parte
Se întorc și se
pudrează și pe partea cealaltă cu zahăr
Se coc până devin aurii
Dacă se înlocuiește
untul cu margarina vegetală pentru prăjituri, uscățelele sunt de post.
Comentarii
Trimiteți un comentariu