CB68

                                                 Tort cu coajă de portocală




Se face următorul blat de tort în formă, cu diametru de 26 cm :

Ingrediente :

-6 gălbenușe;

- 210 g zahăr;

-210g nuci / migdale- date prin mașină;

-1 linguriță de făină;

-coaja de la 3 portocale rase (portocalele bine spălate);

-se amesteca bine;

-6 albușuri  spumă se înglobează încet, la sfârșit;

-se coace la foc mic;

Crema:

-2 gălbenușe +1 ou întreg –ouă din sursă sigură, amestecate cu 1 lingură de amidon de porumb;

-zeama de la 2 portocale  și 130g de zahăr pudră se topește pe foc;

-se ia sucul de portocale de pe foc, se răcește puțin și se adaugă treptat  în amestecul cu ouă;

-se toarnă amestecul într-un vas, peste un recipient cu abur, la foc mic, și se amestecă cu grijă până se îngroașă;

-se lasă  amestecul la răcit, până la 40 de grade și se amestecă cu 150 g de unt;

Se montează tortul:

- la baza blatul;

- deasupra crema de portocale;

- deasupra frișca sau glazura;

Tortul din poză are o glazură preparată din plic cu praf de glazură cu gust de frișcă,

cumpărată din comerț.

Se ornează după chef.




 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog