CB68
Tort cu coajă de portocală
Se face următorul blat
de tort în formă, cu diametru de 26 cm :
Ingrediente :
-6 gălbenușe;
- 210 g zahăr;
-210g nuci / migdale- date prin mașină;
-1 linguriță de făină;
-coaja de la 3 portocale rase (portocalele bine spălate);
-se amesteca bine;
-6 albușuri spumă se înglobează încet, la sfârșit;
-se coace la foc mic;
Crema:
-2 gălbenușe +1 ou întreg –ouă din sursă sigură, amestecate
cu 1 lingură de amidon de porumb;
-zeama de la 2 portocale și 130g de zahăr pudră se topește pe foc;
-se ia sucul de portocale de pe
foc, se răcește puțin și se adaugă treptat în amestecul cu ouă;
-se toarnă amestecul într-un vas, peste un recipient cu abur, la foc mic, și se amestecă cu grijă până se îngroașă;
-se lasă amestecul la răcit, până la 40 de grade și se
amestecă cu 150 g de unt;
Se montează tortul:
- la baza blatul;
- deasupra crema de portocale;
- deasupra frișca sau glazura;
Tortul din poză are o glazură preparată din plic cu praf de
glazură cu gust de frișcă,
cumpărată din comerț.
Se ornează după chef.
Comentarii
Trimiteți un comentariu