Eclaire rapid
Câteodată vrem ceva dulce și nu prea avem timp.
Acesta este un preparat care se poate face parțial cu
ingrediente semipreparate.
Gogoșelele de eclaire se pot cumpăra gata făcute – în cazul
acesta – o pungă de 300 g a costat 3,5 Ron.
Se taie în lung la mijloc. Jumătatea de jos se umple cu
cremă de vanilie(cu moț).
Se pune jumătatea de capac.
Deasupra se pune un sos de ciocolată, pregătit din ciocolată amăruie topită într-un vas pe abur și subțiată puțin cu smântână pentru frișcă: în cazul acesta 80 g ciocolată și o lingură de smântână.
Crema de vanilie :
Se amestecă 2 gălbenușuri cu 2 linguri de amidon de porumb (
sau de cartofi) și esență de vanilie.
Se încălzesc 500 g de lapte cu 60 g de zahăr(se poate și mai
dulce), până s-a topit zahărul.
Se răcește puțin, apoi se înglobează prin amestec peste ouă.
Acest amestec se încălzește peste abur până s-a îngroșat.
Atenție să nu se facă omletă!
Se răcește la temperatura camerei.
Se poate face crema și din praf de pudding cumpărat (vezi
instrucțiunile de pe plic !) dar parcă nu-i la fel de bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu