Prăjituri de Crăciun 2021 continuare 



Aluat tip B

 

Aluatul este foarte simplu, se iau:

- 200 g margarină pentru aluaturi sau unt – recișor;

-300 g de făină;

-100 g de zahăr;

-1 gălbenuș;

Se frământă totul bine, până s-a omogenizat, se acoperă cu folie și se ține la frigider 1 oră.

L-am folosit la prepararea pentru :

Romburi cu nucă

Am întins în tava unsă de cca. 30cm x 40cm.Trebuie apăsat din aproape în aproape, cu degetele.

Se unge cu ou bătut și se presară nuci tăiate.

Se bagă la cuptor și se coace până când devine auriu.

Foarte cald se taie în romburi sau pătrate.

Fursecuri în straturi

Aluatul menționat  se scoate din frigider.

După cca. ½  oră se întinde pe planșeta presărată cu făină, la o grosime de cca. 5 mm.

Se taie  sub formă de cerc, cu diametrul de cca. 7cm.

Se coace în tavă cu hârtie de copt.

Rondelele se lipesc cu diverse, după gust.

Straturile de anul acesta au fost:

-1 rondea din aluat copt;

-un strat de gem acrișor;

-un strat din marțipan - cumpărat din comerț. Atenție: se întinde pe strat de zahăr pudră;

-puțin gem;

-o rondea de aluat  copt;

-glazura din ciocolata albă sau neagră – topită pe abur cu un strop de smântână de frișcă.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog