Prăjiturica London



Rețeta Străbunicii

Se face o cocă din: 240 g de făină / 160 g de unt / 90 g de zahăr pudră/un pachețel de praf de copt/

un pachețel de zahăr cu aromă de scorțișoară / un pachețel de zahăr vanilat/ 2 gălbenușuri.

Se frământă amestecul într-un castron, eventual se mai presară puțină făină.

Se face un gogoloi, se pune ½ oră la rece.          

Se întinde într-o tavă de cca. 25cm x  50cm prevăzută cu hârtie de copt. Se pune coca în mijlocul tăvii și se întinde prin apăsare cu degetele, până când s-a acoperit toată tava.

Se unge  toată tava cu gem acrișor.

În exemplul meu: cu gem –jeleu de corcodușe eco, culese din grădina noastră.

Se bagă la cuptor 10 min. la foc potrivit.

Se scoate tava, se lasă 10min., se acoperă cu cuvertura și se coace, la foc moale, până prinde crustă.

Se taie rece.

Cuvertura :

2 albușuri bătute până își schimbă culoarea și își măresc volumul( mai puțin bătute decât la bezea) apoi se adaugă 100 g de zahăr pudră și 100 g de nuci sau alune, coapte și mărunțite.

Am văzut la televizor diverse rețete: cu mai puțin unt și mai multe ouă, dar mie îmi place foarte mult  rețeta străbunicii!

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog