Prăjiturica London
Rețeta Străbunicii
Se face o cocă din: 240 g de făină / 160 g de unt / 90 g de
zahăr pudră/un pachețel de praf de copt/
un pachețel de zahăr cu aromă de scorțișoară / un pachețel de
zahăr vanilat/ 2 gălbenușuri.
Se frământă amestecul într-un castron, eventual se mai
presară puțină făină.
Se face un gogoloi, se pune ½ oră la rece.
Se întinde într-o tavă de cca. 25cm x 50cm prevăzută cu hârtie de copt. Se pune
coca în mijlocul tăvii și se întinde prin apăsare cu degetele, până când s-a
acoperit toată tava.
Se unge toată tava cu
gem acrișor.
În exemplul meu: cu gem –jeleu de corcodușe eco, culese din
grădina noastră.
Se bagă la cuptor 10 min. la foc potrivit.
Se scoate tava, se lasă 10min., se acoperă cu cuvertura și
se coace, la foc moale, până prinde crustă.
Se taie rece.
Cuvertura :
2 albușuri bătute până își schimbă culoarea și își măresc
volumul( mai puțin bătute decât la bezea) apoi se adaugă 100 g de zahăr pudră și 100 g de nuci sau alune, coapte și mărunțite.
Am văzut la televizor diverse rețete: cu mai puțin unt și mai
multe ouă, dar mie îmi place foarte mult rețeta străbunicii!
Comentarii
Trimiteți un comentariu