Tort aniversar cu mălai
Însă, vă garantez ca este foarte gustos.
Se freacă cu mixerul:
-150 g de unt (sau margarină pentru prăjituri), cu 150 g de zahăr pudră.
Se pun pe rând 3 ouă întregi.
Se înglobează, la viteză mai mică: 150 g de alune măcinate, 1 praf de copt, 80 g de mălai, cel mai fin
măcinat și ingrediente după gust:
esență de vanilie, coajă de lămâie, esență de rom etc.
Dupăă ce s-a terminat mixatul, se înglobează cca. 200 g de vișine fără sâmburi ( eventual care
au fost congelate și dezghețate).
Vișinele se storc și se tăvălesc prin făină, apoi se înglobează în amestec.
Se pune amestecul într-o formă de tort de 26 cm, tapetată cu
hârtie de copt.
Se coace la foc mediu, până când o scobitoare introdusă iese curată.
Tot din vișinele dezghețate, cca. 200 g, (inclusiv zeama lor) se pregătește un sirop
dulce cu bucăți de fructe.
Cu zeama din dulceață se însiropează tortul cald.
După ce s-a răcit se ornează cu o cremă făcută din brânzică tip Mascarpone și cu vișinele din dulceață.
Crema de brânză:
Se amestecă 200 g
brânzică tip Mascarpone (atenție, diverse firme au produse similare care
pot fi la preturi duble!) cu 1 lingură de smântână densă, 2 linguri de miere și sirop din dulceață.
Se face mai repede decât se scrie !
Comentarii
Trimiteți un comentariu