Prăjitură cu migdale




Tava 30cm x 40cm

Stratul 1 :-140g unt;

                 -140g zahăr;

                 -70g făină cernută;

                 -140g migdale foarte bine măcinate-se pot cumpăra din comerț;

                 - 4 albușuri bine bătute;

Se amestecă ingredientele în ordinea scrisă /albușurile se adaugă la sfârșit cu grijă sa rămână aerat. 

Se pun în tava unsă/sau tapetată cu hârtie de copt.

 Se coace la foc mic, doar până prinde crustă.

Atenție sa nu se usuce!

Stratul 2 :

             -4 gălbenușe;

             -140 g zahăr;

Se amestecă bine, se întinde peste primul strat.

Se coace la foc potrivit până prinde crusta-nu mai mult.

Se răcește

Stratul 3 :

 GANACHE cu unt: se topesc 100 g ciocolată pe abur /se amestecă cu 1 lingură de smântână dulce/ se lasă la răcit, la temperatura camerei și se amestecă cu 60 g de unt.

Se întinde călduț peste cele 2 straturi din tavă.               

Stratul 4 :

             Se presară: fulgi de migdale –cca. 50g –se cumpără din comerț.

Se pune o foaie de hârtie de copt/se presează cu grijă /se scoate foaia /se taie câteva ore mai târziu sub formă de pătrățele.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog