Tava 30cm x 40cm
Stratul 1 :-140g
unt;
-140g
zahăr;
-70g
făină cernută;
-140g migdale foarte bine măcinate-se pot cumpăra din
comerț;
- 4
albușuri bine bătute;
Se amestecă ingredientele în ordinea scrisă /albușurile se adaugă la sfârșit cu grijă sa rămână aerat.
Se pun în tava unsă/sau tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la foc mic, doar până prinde crustă.
Atenție sa nu se usuce!
Stratul 2 :
-4
gălbenușe;
-140 g
zahăr;
Se amestecă bine, se întinde peste primul strat.
Se coace la foc potrivit până prinde crusta-nu mai mult.
Se răcește
Stratul 3 :
GANACHE cu unt: se topesc 100 g ciocolată pe abur /se amestecă cu 1 lingură de
smântână dulce/ se lasă la răcit, la temperatura camerei și se amestecă cu 60 g
de unt.
Se întinde călduț peste cele 2
straturi din tavă.
Stratul 4 :
Se
presară: fulgi de migdale –cca. 50g –se cumpără din comerț.
Se pune o foaie de hârtie de copt/se presează cu grijă /se
scoate foaia /se taie câteva ore mai târziu sub formă de pătrățele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu